Фереро е резервен вариант на Моя за нов капитан на Испания



27-09-2013 12:23 | Станко Димов

Бившият номер 1 в мъжкия тенис Карлос Моя вероятно ще е новият капитан на Испания за Купа „Дейвис”. Кралската тенис-федерация ще смени Алекс Кореча, който е на поста от 2 години, а трикратните шампиони едва не изпаднаха от Световната Група. Испанците имат тежко гостуване на Германия в I кръг догодина (с Томи Хаас и вероятно на трева или хард корт).

Шефовете имат за резервен вариант друг бивш топ-тенисист - Хуан Карлос Фереро, който е директор на турнира си в Валенсия. Очаква се преговорите с  Моя да са успешни и идната седмица да бъде назначен за капитан. Това би бетонирало участието на Рафаел Надал. Както е известно двамата са родом от красивия Балеарски остров Майорка, приятели от много години, Карлос е тренирал и помагал на Рафа от прощъпулника му в профи-тениса едва 15 годишен, често разпускат заедно през свободното време    

Моя стана първият испанец №1 в ранглистата на АТП като загуби финал на Аustralian Open´97  от Сампрас  и победи Кореча за титлата от „Ролан Гарос” 98. През 2004 той сбъдна мечтата си да спечели Купа „Дейвис” - с 3 свои победи и 17-годишният тогава дебютант Надал за съотборник (3:2 срещу САЩ в Севиля). Двамата имат различия само във футболните си пристрастия – Рафа е фен на Реал Мадрид,  докато Карлос - на Барселона и в частност на българина Христо Стоичков.   

37-годишният в момента Моя е №1 при профи тенис-ветераните и директор на тенис-школата SD Tennis academy край Мадрид и помага на деца и елитни тенисисти. Той е женен за испанския модел и актриса Каролина Сересуела, с която имат две деца.

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg от Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини