Далия Зафирова доволна от поредната си титла



Далия Зафирова доволна от поредната си титла
Свързани играчи
Тагове
25-04-2010 10:48 | Николай Драгиев

Четвъртата ракета на България Далия Зафирова спечели турнира на двойки в Шибеник, Хърватия, с награден фонд 10 000 долара. На финала софиянката и румънската й партньорка Александра Каданту надиграха категорично с 6::2, 6:3 Мария Абрамович от Хърватия и Мадалина Гойня от Румъния.

19-годишната българка взе първи трофей при дуетите на връх рождения си ден – 2 април, в Анталия, Турция. Тогава тя игра също с румънска тенисистка, но това беше Михаела Бузарнеску. Двата й успеха са единствените турнирни победи за българския женски тенис тази година.

„Много се радвам, че отново взех титла. Заради дъжда финалната среща бе отложена от петък за събота. За три седмици спечелих два трофея, което е чудесно. С Каданту се познаваме отдавна и смятам, че се сработихме доста добре. Особено на полуфинала и финала бяхме много концентрирани и до края на срещите поддържахме високо темпо. Радвам се и за подобрената си игра на мрежата. Бях много активна там и успях да направя много от нещата, за които сме говорили с моя баща и треньор Кирил”, разказа пред racketi.com Далия Зафирова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини