Про-ам турнирът „Хъс” дари 8000 лв за участниците в Nike Junior Tour



22-09-2013 18:18

По инициатива на г-н Стефан Цветков, председател на  БФТ, и г-н Александър Асенов управител на „ХЪС” ООД, беше проведен Про-ам турнир, като федерацията предостави безвъзмездно базата на Българския националния тенис център ”Карлсберг” за организацията и провеждането му. Събраха се 30 двойки, които след двудневна оспорвана надпревара излъчиха първенците.

Събраните средства от таксите на Про-ам тенис турнира „Хъс”, в размер на 8000 лева, бяха дарени за подпомагане на престоя в Съединените щати на победителите от българското издание на Nike Junior Tour за състезатели до 12 и 14 години, което се проведе от 11 до 15 септември в София.
 
Организаторът на състезанието, което завърши в неделя на кортовете на БНТЦ, г-н Александър Асенов връчи събраната сума на националния треньор Тодор Енев за подкрепа на шампионите  до 12 години Адриан Андреев и Розалина Юсева и до 14 години Зиновия Ванева и Калоян Димитров, които ще представят България на финалите през декември в щата Флорида.
 
Желанието на БФТ бе сумата от събраните средства от таксите за турнира да бъде дарена на децата – победителите от NJT за подпомагане на техния престой в САЩ през месец ноември и декември. Четирите деца ще участват освен на Мастърса на Nike в клуб Мед във Флорида, където техните разноски са поети изцяло от Nike за една седмица, допълнително и на меката на джуниър турнирите: „Еди Хер” и „Ориндж Боул” – общо 3 допълнителни седмици игра, хотели, храна и логистика между тях, в рамките на един месец в САЩ.
 
В изключителен финален мач на Про-ам турнира пред многобройна публика титлата заслужиха Томислав Йотовски и Ангел Бабанов. Те надделяха над Пламен Милушев и Любомир Петков след 6:7(4), 7:6(5), 7:5, като пробиха в заключителния гейм на третата част.
 
Призьорите бяха наградени от г-н Александър Асенов. Шампионите взеха 4000 лева от общия награден фонд от 10 000 лева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини