Стефан Едберг: Решението на Анди Мъри е правилно



20-09-2013 13:19

Тенис легендата Стефан Едберг определи като правилно решението на Анди Мъри да се подложи на операция на гърба. Шотландецът е изпитвал проблеми през цялата година от този характер, а сега ще пропусне и турнирите до края на сезона.

Мъри дори е претърпял и оперативна намеса този понеделник в Лондон. Очаква се той да се завърне в игра с началото на новия сезон.

"И аз съм имал множество проблеми с гърба през моята кариера. Това ме е принуждавало да се отказвам от редица мачове, включително четвъртфинал на Australian Open срещу Томас Мустер. Все пак положителното бе, че тогава не ми се наложи да се подлагам на операция.

"Няма как да игнорираш подобна болка в гърба. Погледнато назад триумфът на Мъри на Уимбълдън придобива още по-голяма стойност, след като той е играл и с този проблем.

"Действително в момента може би е най-добрият период, в който той може да се подложи на интервенция, тъй като скоро няма турнир от Големия шлем. Все пак Анди трябва да мисли не само за кариерата си, а и за по-нататък," коментира Едберг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини