Вердаско пречупи Ферер в спектакъл, среща Сьодерлинг



24-04-2010 18:05 | Станко Димов

Испанецът Фернандо Вердаско е първият финалист на турнира в Барселона, след като победи с 2:1 сета сънародника си Давид Ферер. Вердаско загуби първата част на мача в тайбрек, но след това взе превес на корта и след 6-7(3) 7-5 6-1 заслужи място в последния мач на турнира.

 

Както се очакваше двамата изиграха страхотен мач, като се бореха за всяка една топка по корта. Вердаско започна по-силно и първи проби, но Ферер не се смути и показа, че е един от най-добрите играчи на червена настилка. Давид върна пробива, а гейм след гейм двамата вкараха сета в тайбрек. Там Ферер се наложи със 7-3 точки и направи първата крачка към успеха.

 

Картината на корта не се промени и през втория сет. Опрян до стената, Вердаско вдигна оборотите и пробивът бе въпрос на време. Все пак в самия край на втората част силната игра на Нандо даде ефект и той затвори сета.

 

От тук до края на мача интрига нямаше. Вердаско бе тотален господар на корта и напълно заслужи мястото си на втори пореден финал. Миналият уикенд испанският плейбой спори и за титлата в Монте Карло, но на финала бе прегазен от Рафа Надал.

 

Така във втория си пореден финал за 2 седмици, Вердаско ще играе с Робин Сьодерлинг. Шведът помете с 6:1, 6:4 Тиемо де Бакер от Холандия.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини