Надал: Мачовете с Григор бяха тежки, това е най-добрият ми сезон



13-09-2013 22:39

Шампионът от US Open Рафаел Надал призна, че едни от най-непредсказуемите му и тежки мачове през сезона са били с българина Григор Димитров. Рафа надигра Гришо първо в Монте Карло на клей след 6:2, 2:6, 6:4, а малко след това в Синсинати отново загуби сет, но се наложи с 6:2, 5:7, 6:2 на хард.

"Безспорно имах доста тежки мачове през сезона, в които имаш, чувството че всеки момент везните се накланят ту към теб, ту към опонента ти. Такива бяха и с Григор Димитров, въпреки, че победих," заяви Рафа.

"Все пак това е най-успешната ми година, повече не бих могъл да искам – 5 "Мастърс 1000" титли, както и US Open и "Ролан Гарос"... Много съм щастлив!"

Рафа заяви също, че публиката у дома е винаги специален фактор и благодари на хората за подкрепата, въпреки цените на билетите от между 42 и 130 евро на ден.

"Централният корт в "Каха Махика" е голям. Днес логично не бе пълен - в тези кризисни за испанския народ времена. Честно казано и билетите за двубоя са доста скъпи," заяви Рафа.

Той бе любезен да отговори и на въпроса на репортерката на Tennis24.bg дали е редно Мадрид да иска домакинство на летни Олимпийски игри, след като за трети пореден път не бе избран от МОК.

"Не знам. Ти знаеш ли какво трябва да се направи за домакинство на Олимпиада?", попита усмихнатият Рафа.

"Като спортист, естествено, смятам че е прекрасно състезание, емоция и бих участвал отново. Като гражданин, мнението ми, е че може би трябва да се преосмисли какво е направено и ненаправено досега. Какво е струвало дотук на хората в кризата в Испания кандидатурата... и тогава да се решава за нова," допълни той.  

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg от Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини