Едва на 26 - Анна Чакветадзе прекрати кариерата си



12-09-2013 13:59 | Станко Димов

Анна Чакветадзе официално сложи край на състезателната си кариера. 26-годишната рускиня взе крайното решение в следствие на множеството травми в гърба, които не й не й позволяват да се завърне на корта.

Чакветадзе бе една от най-обещаващите млади състезателки. През 2007-а година, едва на 20, тя достига до №5 в ранглистата на WTA. Специалистите е сравняват по стил на игра с Мартина Хингис.

Анна Чакветадзе е спечелила 8 титли от WTA, а най-силното й представяне в турнирите от Големия шлем е достигането до полуфинал на US Open (2007).

За последно рускинята взе участие на турнира Tashkent Open миналата година, когато започна от квалификациите и достигна до втори кръг на основната схема. През сезон 2012 тя взе участие на общо 10 турнира, но за жалост получи поредната травма в гърба.

Проблемите на Чакветадзе започват през декември 2007-а година, когато крадци нахлуват в дома й и я заплашват с нож. Разбойниците задигат вещи и пари в брой на стойност $300 000, но това не е най-лошото. Шестимата крадци хвърлят здрав пердах на бащата на Чакветадзе, а 20-годишната тогава тенисистка става свидетел на всичко това.

Самата Чакветадзе признава, че не е могла да се възстанови психологически от преживяното в продължение на цели 2 години.

Най-големите успехи на корта на Анна Чакветдзе са свързани с домашния турнир „Купа Кремъл”, която тя печели 2 последователни години – 2006, 2007. Освен това тя достига до четвъртфинали на Australian Open и „Ролан Гарос”, както и до полуфинал на заключителния за сезон турнир в WTA.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини