Седем българки в основната схема на международния турнир в София



10-09-2013 15:07 | Станко Димов

Седем български тенисистки ще играят в основната схема на международния турнир за жени в София, който е с награден фонд 25 000 долара и се провежда на кортовете на ТК "Левски". Двубоите в нея започват във вторник.

От квалификациите на 23-ото издание на "Allianz Cup" влизат Юлия Стаматова и Борислава Ботушарова (на снимката). Стаматова победи в последния кръг на пресявките Александра Караманолева с 6:4, 6:3. Ботушарова се справи доста по-трудно с румънката Елена Богдан - 6:4, 3:6, 6:4. В последния сет държавната шампионка в зала и отборно губеше с 0:3 и 2:4, но успя да направи обрат и да победи.

Днес Ботушарова ще играе срещу участващата с "уайлд кард" Жаклин Алауи.

Друга българка, която ще играе на сингъл във вторник, е шампионката от личното първенство Виктория Томова. Тя влезе с "уайлд кард" и започва с мач срещу рускинята яна Бучина.

Според класирането си в световната ранглиста в схемата са Диа Евтимова и Изабелла Шиникова. Евтимова играе с Полина Виноградова от Русия, а Шиникова - с втората поставена Кристина Кучова от Словакия. Ако двете националки запишат победи, ще се срещнат на осминафинал.

С "уайлд кард" участва и Ани Вангелова, която среща днес рускинята Марина Мелникова. Стаматова се изправя срещу Хайди ел Табак от Канада.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини