Шампионката: Това бе страхотна битка, поздравления за Вика



09-09-2013 03:00

Серина Уилямс спечели на тазгодишния US Open своята 17-а титла от Големия шлем. По този начин тя заема четвърто място в Откритата ера на тениса по този показател на сингъл.

Пред американката са само Щефи Граф с 22 титли, Крис Евърт с 18 и Мартина Навратилова също с 18.

"Благодаря на всички, усетих вашата любов. Виктория изигра страхотен мач, тя е невероятен човек и е чест да играя срещу нея," заяви Серина.

Запитана за срива си в средата на втория сет, Уилямс отдаде заслуженото на Азаренка за начина, по който успя да се върне в двубоя. "Вика е великолепен борец и поради тази причина печели титли от Шлема и играе финали. Никога мачът не е завършил, докато не спечелиш и последната точка, когато си на корта срещу нея", обясни Уилямс.

"Тежка загуба, но да бъдеш на финал на US Open срещу най-добрата тенисистка в света, е невероятно", заяви подгласничката Виктория Азаренка, която не успя да скрие сълзите си веднага след последната точка, но успя да намери усмивката си за церемонията.

"Дадох най-доброто от себе си. И двете дадохме всичко от себе си, раздадохме се максимално, но поздравления за тази, която беше по-добра и заслужаваше да спечели. Поздравления, Серина", добави Вика.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини