Вавринка попиля шампиона за първи 1/2-финал в Шлема



05-09-2013 23:45 | Николай Драганов

Станислас Вавринка поднесе втората голяма изненада на US Open, изхвърляйки по безапелационен начин шампиона от миналата година и носител на трофея от Уимбълдън Анди Мъри, след успех с 3:0 сета - 6:4, 6:3, 6:2.

 

Швейцарецът за първи път в своята кариера ще играе на полуфинал в турнир от Големия шлем в 35-тото си участие, при това напълно заслужено, след като надигра Анди по всички параграфи на "Артър Аш Стейдиъм".

 

Шампионът не успя да покаже нищо от магията, която му донесе титлите през миналата година и трофея от Лондон и напуска безславно надпреварата, след като се провали в първия си опит да защити титла от Големия шлем.

 

Вавринка записа шеста победа 14 мача срещу Анди и повтори представянето си от 2010 година, когато отново изхвърли британеца от US Open. Двамата се срещнаха през 2013 и в Монте Карло, когато Мъри отново бе тотално надигран.

 

За целия мач Анди Мъри не успя да достигне до нито една точка за пробив в подаването на Вавринка, който от своя страна осъществи четири пробива, за да си осигури място на полуфиналите. Това е втори случай в историята на мачовете на Мъри в турнири от Шлема, когато той не достига до точка за пробив след Уимбълдън 2008 и мача му среща Рафаел Надал.

 

Станислас Вавринка пък очаква победителя от сблъсъка между Новак Джокович и Михаил Южни, които играят по-късно тази нощ, за да научи името на своя съперник.

До този момент швейцарецът има едва две победи от 14 мача срещу световния №1. Последната му победа пък датира чак от 2006 година, след което сърбинът има 11 поредни успеха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини