Ли На е на полуфинал, купува си чипс и очаква Серина



03-09-2013 23:52 | Станко Димов

Ли На записа поредно историческо постижение, след като стана първата представителка на Китай, която достига до полуфинал на US Open. Това обаче не се случи никак лесно, а Ли На имаше нужда от близо 2 часа и половина, за да се справи със съпротивата на Екатерина Макарова – 6:4, 6:7 (5), 6:2. 

„Винаги чувството след победа е хубаво. Наистина съм щастлива, че съм на полуфинал. Благодаря на публиката за подкрепата. След загубата на втория сет се чувствах зле. Сега ще се излегна с чипс в леглото и ще гледам мача на Серина”, сподели китайката в интервюто на корта.

Именно Серина Уилямс може да бъде следващият съперник на Ли На в турнира, стига световната №1 да спечели двубоя си срещу Карла Суарес Наваро по-късно тази вечер.

„Винаги е удоволствие да гледам играта на Серина Уилямс. Тя е голям шампион, няма съмнение в това. Днес двубоят ми не бе никак лесен, условията на корта бяха тежки, вятърът – силен, а срещу мен имах съперник левичар. Знаете, че по принцип левичарите са по-непредвидими за игра, а тя се справи отлично във втория сет.

Какво направих аз в третия ли? Нищо специално. Казах си, че трябва да играя гейм за гейм, да мисля точка за точка. Може би имах и малко късмет. Това обаче няма значение – продължавам напред, а само това е важното. Кой знае – може да се поглезя и с малко сладолед”, сподели още китайката.

Ли На стана първата, която си гарантира място на полуфинал на US Open 2013.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини