Винчи прекъсна приказната серия на Джорджи в Ню Йорк



02-09-2013 21:40 | Станко Димов

Роберта Винчи си осигури място на четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ. Това стана факт, след като специалистката на двойки се наложи с 2:0 сета над друга състезателка от Ботуша – Камила Джорджи. В отделните части 6:4, 6:1 след малко повече от час игра на „Грандстенд”.

Иначе младата Джорджи, която преди няколко дни победи бившата №1 Каролина Вожняцки, започна по-силно и успя да поведе с 4:1 в първия сет. Всичко хубаво за нея обаче приключи някъде тук, тъй като от този момент тя записа серия от 7 поредни загубени гейма – 4:6, 0:2.

Основна заслуга за спада на играта на Джорджи станаха много грешки, които тя започна да допуска. 21-годишната състезателка приключи двубоя с 35 непредизвикани грешки, срещу едва 9 от страна на Винчи.

Въпреки поражението Джорджи има от какво да е доволна. Тя започна надпреварата от квалификациите и успя да достигне до втората седмица на турнира. От своя страна Винчи вече очаква следващата си съперничка, която пък ще бъде определена от двубоя между Симона Халеп и Флавия Пенета.

Любопитното е, че ако Пенета спечели, то Винчи ще се изправи срещу своя сънародничка в трети пореден двубой в Ню Йорк (Карин Кпап, Камила Джорджи).
За жалост след победа на Винчи, някъде около 19:30 часа, над Ню Йорк заваля дъжд, който временно прекъсна останалите срещи от програмата за понеделник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини