Джокович без проблеми срещу "черната котка" на Гришо



02-09-2013 08:29 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович записа нова категорична победа на US Open, надигравайки с 6:0, 6:2, 6:2 португалецът Жоао Соуса. Ноле се справи без никакви проблеми с "кошмара" на Григор Димитров и се класира на 18-тия си пореден осминафинал на турнири от Големия шлем, а там ще се изправи срещу испанеца Марсел Гранойерс.

 

В опита си да стане първият португалец, достигал до четвърти кръг в турнири от Шлема Соуса срещна непреодолимо препятствие и загуби цели осем от единадесетте гейма, в които сервираше, като са "утеши" с един пробив и на своята сметка в седмия гейм на третия сет, само да загуби осмия на 0, а с това и мача.

 

"Това е най-големият стадион, който имаме в този спорт, 23 седящи места. Дори не виждам неговия връх. Но мога да чуя хората много добре", пошегува се Ноле след успеха и добави за пореден път, че се наслаждава на страхотната атмосфера в Ню Йорк, особено по време на вечерните сесии.

 

За разлика от Соуса, който в първите два кръга записа петсетови победи, но днес не успя да го стори, това упражнение изпълни следващият съперник на Ноле Марсел Гранойерс. Испанецът надигра Юрген Зоп и Раджив Рам в първите два кръга след петсетови драми, а в трети се справи с Тим Смичек с 6:4, 4:6, 0:6, 6:3, 7:5. 

 

Поражението на Смичек пък оформи и антирекорд за САЩ, тъй като нито един представител на домакините не успя да се класира за осминафиналите при мъжете за първи път в историята на US Open.

 

Напред продължава друг бивш шампион и №1 в света в лицето на Лейтън Хюит. Австралиецът, който във втори изхвърли от турнира един от скритите фаворити Хуан Мартин дел Потро се наложи над 23-годишния Евгени Донски от Русия с 6:3, 7:6(5), 3:6, 6:1. Следващият съперник на Хюит е далеч по-опитния Михаил Южни, който отстрани друг ветеран в лицето на Томи Хаас след 6:3, 6:2, 2:6, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини