18 от 18 за Надал на хард, Матадора вилнее на US Open



31-08-2013 23:20 | Николай Драганов

Световният №2 Рафаел Надал продължава безпогрешното си представяне на тазгодишния US Open, като в двубой от третия кръг се наложи с 6:4, 6:3, 6:3 над Иван Додиг (Хърватия).

 

Рафа вече има 18 победи от 18 мача на твърди кортове през 2013 година, които му донесоха титлите в Индиан Уелс, Монреал и Синсинати, както и класиране за осминафинал в Ню Йорк.

 

Испанецът е основен фаворит за втори трофей от US Open, като засега Рафа не разочарова анализатори и букмейкъри и се представя повече от категорично. В двубоите срещу Додиг, Рожерио Дутра-Силва и Райън Харисън Матадора не е изгубил нито веднъж подаването си и неизменно печели с по 3:0 сета.

 

По един пробив в първия и третия и два във втория сет пък решиха днешния мач срещу Додиг. Хърватинът имаше едва две точки за пробив в целия мач, но така и не успя да се възползва. За 2 часа и 8 минути на корта Рафа наниза 37 уинъра и допусна 26 непредизвикани грешки. 

 

Следващият му съперник ще бъде Филип Колшрайбер, който се справи с Джон Иснър, а при нова победа и успешен поход и на Роджър Федерер, двамата ще се срещнат на четвъртфиналите. Досега Рафа води на Колшрайбер с 9:1 в преките мачове.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини