Азаренка загуби сет, но издържа теста "Корне"



31-08-2013 22:21 | Николай Драганов

Финалистката от миналата година и една от основните фаворитки за титла през тази Виктория Азаренка се класира за осминафиналите на US Open след трудна победа над Ализе Корне (Франция) с 6:7(2), 6:3, 6:2.

 

Световната №2 бе поставена на сериозно изпитание от 23-годишната французойка, но показа характер и постепенно пречупи съпротивата на своята съперничка, достигайки до успеха за 160 минути.

 

Вика първа изгуби подаването си в мача, а това се случи в четвъртия гейм на първата част, но в седмия успя да върне пробива, а малко след това и да изравни за 4:4. В последвалия тайбрек обаче, Корне нито веднъж не допусна пропукване от начален удар, а Азаренка го стори два пъти и изостана със сет.

 

В тези минути Корне играеше изключително стабилно от началната линия и по нищо не отстъпваше на далеч по-титулуваната си съперничка. Французойката вземаше своите подавания по-лесно на старта на втория сет, а Вика спаси по 1 точка за пробив в първия и третия гейм. В шестия обаче при първата си възможност тя се възползва от колебание на Корне и успя да я пробие, което се оказа достатъчно за изравняване на резултата.

 

Силите на Корне се изчерпваха, а Азаренка трупаше все повече увереност и проби още в първия гейм на третия сет, а в петия го стори за втори път, с което на практика реши мача в своя полза.

 

В следващия кръг Вика ще се изправи срещу бившата №1 в света и шампионка от "Ролан Гарос" Ана Иванович. Сръбската красавица се наложи също в три сета - 4:6, 7:5, 6:4 над американката Кристина МакХейл.

 

До този момент Азаренка и Иванович имат шест мача помежду си, като световната №2 води с 4:2 победи. Само на хард мачовете са два при разменени победи. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини