Ли На взе сладък реванш от Робсън, победа и за Радванска



30-08-2013 20:45 | Станко Димов

Поставената под №5 в основната схема Ли На се класира за четвърти кръг на Откритото първенство на САЩ. Китайката се наложи с 2:0 сета, в отделните части 6:2, 7:5 над Лора Робсън, като по този начин взе реванш от британката за загубата от нея на същата фаза в Ню Йорк миналия сезон.

Ли На, която е шампионка от „Ролан Гарос” 2011, изоставаше с пробив във втория сет, но успя да направи обрат и да се поздрави с чиста победа, благодарение на която ще играе във четвърти кръг на „Флашинг Медоуз” за първи път от 2009-а година насам.

Лора Робсън „помогна” на азиатската си съперничка, след като приключи двубоя с 30 непредизвикани грешки (при едва 7 печеливши удара).

Място в четвърти кръг си гарантира и Агниешка Радванска. Третата в схемата се наложи с 6:4, 7:6 (1) над Анастасия Павлюченкова (Русия), регистрирайки победа №45 през календарната година.

Радванска не бе особено убедителна при сервис, като през двубоя допусна цели 10 точки за пробив, от които обаче Павлюченкова се възползва едва два пъти. От своя страна Ага бе 3 от 5 при възможностите да пробие.

По-късно тази вечер във вечерната сесия на „Артър Аш” в игра ще видим и Серина Уилямс. Шампионката от миналата година ще премери сили с Ярослава Шведова, като залогът е място в четвърти кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини