Вожняцки: Журналистите забравят, че съм само на 23 години



26-08-2013 09:59 | "Ню Йорк Таймс"

Бившата №1 Каролина Вожняцки е категорична, че най-добрите й дни на корта тепърва предстоят. Датчанката вярва, че рано или късно ще дойде нейният момент в турнирите от Големия шлем и тя ще успее да вземе първата си мейджър титла.

Вожняцки бе №1 в ранглистата до януари 2012, след което претърпя сериозен регрес в класацията. През последните седмици обаче блондинката успя да се изкачи до №8 в света.

„Определено чувствам, че тепърва ми предстоят големите битки на корта. Ще бъде страхотно, ако се върна в Топ 5 на ранглистата и ако успея да спечеля първата си титла от Големия шлем. Мисля, че журналистите забравят на колко години съм (23), но това не ме обижда. Знам, че вече съм постигнала значителни резултати в кариерата си, а освен това съм гладна за още успехи. Тренирам здраво и съм убедена, че един ден това ще се види на корта”, коментира Вожняцки в интервю за NY Times.

„Определено сега, когато не съм №1 в света, напрежението върху мен е много по-малко. Приятно е да започнеш в някои двубои като аутсайдер, но определено се надявам да се върна в челото на класацията скоро. Опитвам се да играя с повече агресия на корта, да намирам баланса между играта в атака и защита”, коментира Вожняцки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини