Федерер: Не съм тук, за да играя четвъртфинали



25-08-2013 16:09 | Николай Драганов

Петкратен шампион от Откритото първенство на САЩ, Роджър Федерер се надява на възродено представяне по време на финалния за годината турнир от Големия шлем. След един от най-тихите си сезони, швейцарецът успя максимално да притисне Рафаел Надал в Синсинати, което му дава увереност за силен завършек на 2013 година.

 

„Ясно е, че не идвам тук за да играя на четвъртфинал“, коментира Федерер, който се смъкна до №7 в ранглистата и още в четвъртфиналите може да срещне отново Надал. „Идвам да спечеля турнира, но всичко е в самото начало, което за мен е в понеделник и сега съм фокусиран единствено върху това“, категоричен е Роджър.

 

В Ню Йорк той ще търси едва втора титла за 2013 година, след като успя да вдигне първи трофей в Хале. На твърди кортове Федерер ще търси първи успех от повече от година насам, когато спечели в Синсинати. Швейцарецът обаче държи рекорда за най-много трофеи на твърди кортове в Откритата ера със своите 52 успеха.

 

На тазгодишния US Open Роджър ще изравни рекорда на Уейн Ферейра за 56 поредни участия на турнири от Големия шлем, а въпреки слабия си сезон, Маестрото не изглежда притеснен. „Важното е, че съм концентриран върху играта си, страстта е жива и работя по правилния начин. Подготвен съм и чувствам, че мога да спечеля турнира“, коментира той.

„Определено искам да се придвижа нагоре. Имам да защитавам само четвъртфинал, така че се надявам да добавя точки към актива си“, не скри Роджър.

 

През лятото Федерер бе измъчван от болки в гърба, но часове преди старта на Откритото първенство на САЩ призна, че като младок е имал много повече затруднения. „Когато бях млад изпитвах невероятни болки в мускулите, едва ставах от леглото, а понякога изведнъж гърбът ми така ме притесняваше, че ден или два се чувствах ужасно. Почти внезапно това изчезна, наистина много бързо... мисля, че на практика днес се чувствам много по-добре в тялото си, отколкото в миналото“, разказа той.

 

Федерер ще открие пътя си към шести трофей от US Open с мач срещу словенеца Грега Жемля в понеделник на „Артър Аш Стейдиъм“. До този момент той има две победи над Жемля, включително един успех през този сезон в Ротердам. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини