Албена ще бъде новата тенис столица на България



20-08-2013 12:00 | Станко Димов

До няколко години Албена може да се превърне в новата тенис столица на България. В курортното селище вече се работи по израждането на нов тенис център, който ще бъде с минимум 10 корта. Това стана ясно по време на пресконференция на БФТ и „Албена АД”, на което двете страни обявиха партньорството си.

„Искам да изкажа благодарност на Албена за подпомагането на българския тенис. Албена е доказан партньор на българския спорт и нашата цел е това място да се превърне в основна тенис дестинация в нашия регион”, започна Стефан Цветков, президент на БФТ.

„В периода на договора Албена ще бъде домакин на много детски турнири, освен това ще приеме държавни първенства за всички възрастови групи, Балкански първенства, както и турнири от професионалния тенис. Ще се опитаме да помогнем на домакините, като предложим условията им за подготовка и лагери и на нашите партньори от Европа”, разкри още президентът на родната тенис централа.

Изпълнителният директор на „Албена АД” Красимир Станев допълни: „Ние ще бъде лоялен партньор на федерацията по тенис и ще изпълним всичките си задължения по договор. Тенисът е сред най-подходящите спортове в туристическите региони, така че отдавна имахме подобна идея.

Договорът ни с БФТ е за 3 години, но се надявам да отчетем добри резултати и след време отново да организираме пресконференция, на която и двете страни да обяви задоволство от партньорството си. Поели сме финансови ангажименти към БФТ, които не са кой знае колко много, но не са и малко. Договорът ни е отворен и вярвам, че в бъдеще ще имаме още по-сериозно партньорство. Апетитът идва с яденето”.

Красимир Станев също така разкри, че в момента в Албена разполагат с комплекс с 13 корта. На 6 от тях вече текат ремонтни дейности, другите 7 ще бъдат реконструирани през есента и зимата, за да бъдат напълно готови за догодина.

Той също разкри, че в Албена имат намеренията да строят нов тенис център, който да бъде с минимум 10 корта. Проектът трябва да бъде готов най-късно до 2015-а година.

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини