Вожняцки се чувства на прав път, ще търси пета титла в Ню Хейвън



19-08-2013 21:08 | Николай Драганов

Бившата №1 Каролина Вожняцки пази добри спомени от турнира в Ню Хейвън, който спечели в четири последователни издания от 2008 до 2011 година. През миналата година датчанката се отказа на полуфиналите заради контузия, но през тази отново е готова да атакува трофея.

 

След достигането си до четвъртфинал в Синсинати и изкачване до №8 в ранглистата, 23-годишната Вожняцки сподели, че се чувства в добро състояние и очаква с нетърпение надпреварата в Ню Хейвън и US Open.

 

"Чувствам, че съм на прав път и че играя добре, така че на този етап мисля за това. US Open наближава, а това е турнир, който с нетърпение очаквам. Обичам да играя там, така че се надявам тези два два турнира да са успешни за мен", коментира финалистката от 2009 в Ню Йорк пред журналисти в Ню Хейвън. 

 

Тази нощ Вожняцки ще изиграе първия си мач на турнира, а нейна съперничка е Пън Шуай от Китай. При победа я очаква една измежду Карин Кнап и Елина Свитолина, а в трети кръг е възможна среща със Слоун Стивънс, Юлия Гьоргес и др.

 

Датчанката сподели и мнението си за отказването на Марион Бартоли от професионалния тенис. "Ето заради това се нуждаеш от наистина добро възстановяване. Трябва ти внимателна подготовка и много фитнес, за да запазиш тялото си от всички наранявания. В деня в който се събудя и нищо не ме боли ще съм притеснена, че нещо не е наред. Може би ще означава, че съм умряла", пошегува се Вожняцки.

 

Като една от причините за своето отказване Бартоли посочи, че сутрин се е нуждаела от половин час, за да проходи нормално отново поради огромните болки. "Едно време жените са стояли вкъщи, готвели са и са се грижели за децата. Но сега, струва ми се, нещата са малко по-различни", коментира Вожняцки.

 

"Лично аз правя това, което обичам. Нещо, в което съм добра и се надявам да се възползвам в следващите няколко години, докато още съм на корта", завърши датчанката, която се задържа като №1 в света, но така и не успя да спечели титла от Големия шлем в пиковия си период.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини