ТК "Локо98" спечели титлата при юношите до 14 години



19-08-2013 15:32

Водачът в схемата на държавното отборно първенство по тенис до 14 години при юношите "Локо98" (Пловдив) спечели титлата на шампионата, който се проведе на кортовете на БНТЦ "Карлсберг" в София.
 
На финала отборът в състав Калоян Димитров, Стефан Телкеджиев, Йоан Георгиев, Димитър Гутев и Даниел Георгиев, с капитан Александър Лозев, спечели с 3-1 срещу съгражданите си от "Локомотив", които бяха втори поставени.
 
В двубоя на първите ракети държавният първенец Калоян Димитров се наложи с 6:1, 6:3 над Данко Йорданов. осминафиналистът от европейското имаше проблеми само в средата на втората част, когато съперникът му върна пробив и сервираше за изравняване на резултата при 4:3, но Димитров проби отново и после успя да спечели мача.
 
Във втората среща Иван Джамбазов от "Локомотив" (Пловдив) водеше с 5:2 в третия сет и пропиля няколко мачбола. В крайна сметка Стефан Телкеджиев надделя с 4:6, 6:2, 7:5.
 
Йоан Георгиев надигра с 6:1, 6:0 Йоан Гърбачков и донесе третата решителна победа на "Локо98". В последната среща Йордан Йовчев-младши се наложи с 6:1, 6:0 над Димитър Гутев и донесе единствения успех на "Локомотив".
 
Шампионите бяха наградени от и.д. генерален секретар на БФТ Катерина Генова и главния съдия на първенството Ивайло Цветков.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини