Роджър Федерер: Много пъти съм играл контузен



18-08-2013 18:10 | Станко Димов

Роджър Федерер преживява труден сезон, като от новата седмица ще се смъкне чак до седмата позиция в ранглистата. След ранното отпадане на Уимбълдън последваха две разочарования в Хамбург и Гщаад. Оказа се, че Роджър е играл доста време с болки в гърба, което в крайна сметка го принуди да откаже участие на "Мастърс 1000" турнира в Монреал.

В Синсинати швейцарецът не успя да защити трофея си, тъй като бе спрян от Надал на четвъртфинал. Испанецът се намира в повече от феноменална форма, а Федерер по-скоро може да бъде доволен от играта си срещу него и да съжалява, че не го отстрани, тъй като спечели първия сет на мача.

"Винаги съм играл добре дори с болки, всъщност, и понякога това ми е носело проблеми, тъй като е трябвало да се откажа от доста мачове в своята кариера, но не съм го правил", коментира Федерер като признава, че вече отново е добре и не чувства болки.

"В някои от тези случаи, предполагам, съм се възползвам добре. В други случаи не си е струвало да се поставям в позицията, в която бях на няколко пъти през този сезон", откровен бе Роджър.

"Но аз вярвам, че когато мога да ходя и да удрям добре, никога не се знае. Така че си отварям тази възможност. Понякога чудото се случва, както миналата година на Уимбълдън. Имаш малко късмет, закрепваш се, получаваш ден повече почивка и така нататък", анализира Федерер решенията си да играе дори, когато не се чувства в оптимално състояние.

"Разбира се, определено трябва си наясно, че понякога е по-добре да не играеш на даден турнир или в даден мач. Но много често съм успявал да се възползвам и от такива моменти, продължавайки напред чак до края на турнира, когато се чувстваш великолепно, както през миналата година на Уимбълдън", подчерта той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини