Серина срещу Вика на финала в Синсинати



18-08-2013 13:28 | Станко Димов

Серина Уилямс и Виктория Азаренка се класираха за финал на силния турнир в Синсинати. Местната любимка Уилямс имаше много труден двубой срещу азиатката Ли На, който все пак успя да измъкне със 7:5, 7:5. И в двата сета се получиха множество обрати и драматични моменти. През първата част Серина поведе с 4:1 гейма, но след това Ли На спечели 5 поредни гейма, като дори сервира за сета. В ключовия момент обаче китайката допусна двойна грешка, след което Уилямс обърна резултата в своя полза – 7:5.

По долу-горе сходен начин се разви срещата и през втория сет. Уилямс поведе с 4:2, Ли На отговори с 3 поредни гейма за 5:4 и сервис на своя страна. И този път обаче световната №5 не успя да вземе сета, който в последствие загуби по идентичен начин – 5:7. По този начин китайката се прости с надеждите да защити трофея, който спечели в турнира миналата година.

„Наистина съм много щастлива, че съм на финал. Благодаря ви много, без вашата подкрепа днес наистина нямаше да успея. Тя (Ли На) игра много добре, но вие не спирахте да ме подкрепяте, което ми помогна да се върна и в двата сета”, коментира след срещата Серина Уилямс.

Странно или не, за първи път в кариерата си Серина се класира за финал в Синсинати. До момента най-доброто й представяне в турнира бе четвъртфинал (2012). Така Уилямс е само на победа от своята 55-а титла.

На финала световната №1 ще срещне подгласничката си в ранглистата Виктория Азаренка. Белорускинята също имаше труден мач, но успя да измъкне победа срещу Йелена Янкович – 4:6, 6:2, 6:3.

Финалът между двете започва в 23:00 часа тази вечер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини