Федерер едва се спаси срещу Хаас, очаква Рафа



15-08-2013 21:30

Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Синсинати. Това стана след много трудна победа с 1:6, 7:5, 6:3 над опитния Томи Хаас.

Федерер бе бледа сянка в първия сет от двубоя и Хаас се възползва, за да го спечели с 6:1. Нещо повече германецът поведе с пробив и имаше аванс от 4:2 във втората част.

ФедЕкспрес най-после намери себе си и успя да върне пробива в този момент. Той спечели три поредни гейма за 5:4 и в този момент имаше два поредни шанса да затвори сета в своя полза. Хаас не допусна това и временно се спаси, изравнявайки - 5:5.

Бившият номер 1 продължи да доминира на корта и при 6:5 този път реализира пробив в последния възможен момент преди тайбрека и затвори със 7:5.

В третата част Хаас спаси две точки за пробив в четвъртия гейм и успя да изравни за 2:2. В осмия гейм обаче той не успя да спре Федерер и швейцарецът проби за 5:3. След това той приключи битката в своя полза на свой сервис.

Любопитното е, че при загуба за Федерер имаше вариант да падне до 7-о място в ранглистата преди началото на US Open.

В четвъртфиналите в Синсинати Федерер очаква Рафаел Надал. До момента испанецът води с 20:10 в техните двубои. Рафа е спечелил в по два сета техните мачове през 2013-а - в Индиън Уелс на хард и в Рим на клей.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини