19-годишна изпоти здраво Серина Уилямс



14-08-2013 22:58 | Станко Димов

Серина Уилямс продължава доминацията си и на турнира в Синсинати. Американката се класира за трети кръг, след като се наложи с 2:1 сета над Йожени Бушар (Канада). В отделните части – 4:6, 6:2, 6:2 след близо два часа игра в Охайо.

Двубоят за Уилямс обаче не бе никак лесен, а 19-годишната Бушар показа, че има всички данни да намери място сред бъдещите звезди на WTA. Състезателката от Канада взе първия сет след отлична игра, но след това опитът и неимоверно по-високата класа на Уилямс си казаха думата.

"Тя има добра игра. Не е случайно, че е спечелила Уимбълдън при подрастващите. Сервира наистина добре, движи се чудесно по корта. Прогресът й не е случаен, защото е наистина добра," коментира Серина.

По-рано през сезона Бушар, която към днешна дата е №62 в ранглистата на WTA, впечатли с победата си Уимбълдън над бившата №1 Ана Иванович. В спор за място на четвъртфинал Серина Уилямс ще се изправи срещу германката Мона Бартел, която по-рано през деня надви Мария Кириленко.

Победи в двубоите си от втори кръг постигнаха още италианките Сара Ерани и Роберта Винчи, както и първата ракета на Германия Ангелик Кербер.

ОСНОВНА СХЕМА В СИНСИНАТИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини