„Мастърс” Надал разплака Монреал и вдигна 58-и трофей



11-08-2013 23:23 | Станко Димов

Рафаел Надал спечели за трети път в кариерата си „Мастърс 1000” турнира в Канада. На финала на „Роджърс Къп” 2013, Матадора не остави шанс на местния представител Милош Раонич и го победи с изразителното 6:2, 6:2.

Както през цялата седмица, така и днес испанецът бе изключително стабилен в играта си и си заслужи напълно трофея.

Това е рекордна титла №25 от турнири от категорията „Мастърс 1000” за Надал, който по-рано през сезона триумфира и на турнирите в Индиън Уелс, Мадрид и Рим, които са от същата категория. Странно или не, от началото на календарната година Рафа няма загуба на иначе омразните си твърди кортове – 10:0 победи!

Общо в кариерата на Матадора това е 58 титла (при 23 загубени финала) и 8-а от началото на сезона! Фантастична работа за Рафа, няма спор!

Само в Канада пък това е трети трофей за Надал, който спечели титлите и през 2005-а и 2008-а. Успехът за Надал също така ще го върне в Топ 3 на ранглистата, където той ще измести сънародника си и добър приятел Давид Ферер.

Въпреки загубата Милош Раонич има от какво да е доволен. Младокът за първи път в кариерата си игра на финал на турнир от подобен ранк, а освен това от утре, също за първи път в кариерата си, ще стане член на Топ 10.

През другата седмица Надал и Раонич ще участват на друг „Мастърс 1000” турнир – този в Синсинати. В края на месеца пък предстои „черешката на тортата” в сезона на твърди кортове в САЩ – последният за сезона турнир от Големия шлем – US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини