Финал преди финала: Надал срещу Джокович в Монреал



10-08-2013 11:26 | Станко Димов

Рафаел Надал ще се изправи срещу Новак Джокович в полуфинален сблъсък на „Мастърс 1000” турнира в Монреал. Двубоят между двамата стана факт, след като Рафа се наложи с 6:2, 6:4 над квалификанта Маринко Матошевич. Испанецът изигра отличен двубой, в който доминираше през цялото време и за момент не постави под въпрос продължаването си напред в турнира.

„Мисля, че играх добре”, каза Надал, който от началото на сезона е с показатели 10:0 победи в четвъртфиналните си двубои.

„Направих позитивен двубой. Да спечелиш с 6:2, 6:4 срещу силен съперник, значи е невъзможно да си играл слабо. Щастлив съм от начина, по който се представих на корта. На полуфинал съм, което е страхотен старт на сезона на твърди кортове”, коментира носителят на 12 трофея от Големия шлем.

Надал е печелил два пъти титлата в Канада (2005, 2008), а от началото на сезона няма загуба на твърди кортове. Изключително стряскащи са показателите на Рафа в „Мастърс 1000” турнирите, където той има 28 победи и 1 загуба в последните 29 срещи (от Рим 2012). Единствената загуба Рафа претърпя на финала в Монте Карло и бе нанесена от Новак Джокович, с когото испанецът ще се срещне на полуфиналите тази вечер.

Дори и да загуби от Джокович, от понеделник Надал ще се завърне в Топ 3 на ранглистата, като ще изпревари сънародника си Давид Ферер.

Вторият полуфинал в турнира е изцяло канадски – Васек Посписил срещу Милош Раонич. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини