Кузманов и най-добрите ни юноши се пускат на "Плодвид Къп"



Кузманов и най-добрите ни юноши се пускат на "Плодвид Къп"
Свързани играчи
Тагове
19-04-2010 15:34 | Николай Драгиев

От понеделник на кортовете на ТК "Локомотив" в Пловдив започна турнира за юноши и девойки до 18 години "Пловдив Къп". Състезанието се провежда за пета поредна година и благодарение на отличната база и организация успя много бързо да се изкачи от най-ниската пета до трета категория и за първи път в България ще се проведе турнир от календара на ITF от такъв ранг.

 

Повишаването на категорията логично доведе до голям интерес от страна на тенисисти от цяла Европа и през тази година в състезанието ще участват представители на 15 страни при момчетата и 17 при момичетата.

На "Пловдив Къп" ще играят най-добрите ни тенисисти до 18 години, като при юношите надеждите ни за титла са свързани с Димитър Кузманов, който през миналата година именно в Пловдив спечели първия си международен турнир при юношите, а следващата седмица триумфира и с титлата на "Кенана Къп" в Хасково. Освен Кузманов в основната схема участие ще вземат Александър Велев, Стефан Атанасов и Марсел Радев, а в квалификациите ще играят още 18 български тенисисти.

При момичетата конкуренцията също е много голяма и само Ани Вангелова и Лиана Тодорова успяха да попаднат директно в основната схема, а покани от организаторите (WC) получиха едни от най-талантливите ни млади тенисистки в лицето на Борислава Ботушарова, Александра Митровска, Джулия Терзийска и Сара Боевска.

 

В квалификациите ще играят още 14 български тенисистки, които ще се борят за четирите места, даващи право на участие в основната схема. Квалификациите ще са в понеделник и вторник, а мачовете от основната схема започват в сряда.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини