„Девин“ праща Габриел Донев на турнир в Германия



07-08-2013 12:43

Габриел Донев, който е една от големите млади надежди в тениса, заминава за Германия, където ще участва в турнир за мъже със съдействието на „Девин“ АД. Това е наградата му, след като спечели турнира DEVIN MASTERS 2012 при 16-годишните.

Сливналията играе в „Karlsruhe Open 2013“, който ще се проведе между 12 и 18 август и е с награден фонд 10 000 долара.

Талантливият тенисист ще участва и в поредното издание на DEVIN MASTERS 2013 през октомври. Габриел Донев доста време е тренирал при Маркус Цьоке, който е бил треньор на Борис Бекер. Габриел се подготвя в Тенис Пойнт Академи в Мюнхен.

Първият му треньор е баща му Тодор, който започва да го подготвя за големия тенис още от 7-годишна възраст. Преди това Габриел е започнал тренировки още от съвсем малък. Младата тенис надежда е стартирал кариерата си в тенис клуб АТП (Сливен) и все още е в него.

Донев е държавен шампион до 16 години през миналия сезон, а тази игра финал при 18-годишните. Той е спечелил 2 международни турнира в Свиленград и Мюнхен от календара на "Тенис Европа".

„Тенисът е любим спорт за мен още от дете, защото баща ми е треньор по тенис – това ме запали по тази игра”, споделя Габриел. Голямата мечта на Габриел е да прилича на Роджър Федерер.

„Той е много спокоен, когато играе, излъчва увереност и има силна психика, както и невероятни умения на корта”, аргументира се младият тенисист.

През 2012 г. „Девин“ АД подписа договор за партньорство с Българска федерация по тенис за 4-та поредна година. В резултат на съвместната им дейност през годината бяха проведени държавните първенства за младежи и девойки DEVIN Cup и турнира DEVIN MASTERS.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини