Григор Димитров - Томи Хаас (гейм по гейм)



03-08-2013 00:47 | Станко Димов

Григор Димитров загуби със 7:6. 7:6 от Томи Хаас двубоя си от четвъртфиналите на турнира във Вашингтон. Ето как се разви мачът гейм по гейм.

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Томи Хаас):

1:0 Хаас започна срещата с гейм на сметката си. Първата точка в мача бе за Григор Димитров, който поведе с 15:0. След това обаче германецът показа по-стабилна игра и не трепна, взимайки подаването си.

1:1 Отличен старт и за Григор Димитров, който спечели първото си подаване на 15. Българинът направи и хот-дог по време на едно от разиграванията, с което обро овациите на публиката.

2:1 Григор Димитров пропусна 2 точки за пробив. Българинът показа феноменална игра в защита и на два пъти в гейма стигна до брейк-пойнт. За жалост и в двата пъти Хаас вкарваше първи сервис и взимаше предимство в разиграването от самото начало. В крайна сметка първата пауза в срещата идва при 2:1 без пробиви.

2:2 Солиден гейм за Григор, който изравнява резултата в срещата. Хаас направи една феноменална точка, но като цяло Гришо игра стабилно и не допусна изненади в сервис-гейма си.

3:2 Бърз и убедителен гейм за Хаас на 15. Втора пауза в срещата, след която Григор ще сервира.

3:3 Гришо вкара 4 първи сервиса и резултатът не закъсня - гейм на 0 на сметката на българина и ново равенство в мача.

4:3
Отговорът на Хаас е подобаващ - гейм на 0. Нова пауза в мача, след която българинът ще сервира за 4 равни.

4:4 Трети пореден гейм в срещата, в който сервиращия печели подаването си на 0. До момента Григор Димитров е почти безпогрешен, когато вкара първи сервис.

5:4 Хаас не сервира с кой знае каква мощ, но началният му удар винаги е там, където трябва. По-малка скорост за сметка на изключителна прецизност. Гейм на 15 за германеца и след паузата Гришо ще сервира за оставане в първия сет.

5:5 Най-трудния гейм за Гришо от началото на мача. След две равенства българинът все пак успя да спечели подаването си и изравни резултата.

6:5 Още две точки за пробив, пропилени от Григор Димитров. Ако загуби първия сет, българинът определено ще има за какво да съжалява, тъй като след 11 гейма е пропуснал 4 брейк-бола, а в същото време не е дал нито точка за пробив пред Хаас.

6:6 След поредния си ас, Григор Димитров спаси сетбол и вкара двубоя в тайбрек.

7:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ТОМИ ХААС. ГЕРМАНЕЦЪТ НАПРАВИ САМО ЕДИН МИНИПРОБИВ В ТАЙБРЕКА, НО ТОЙ СЕ ОКАЗА НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧЕН, ЗА ДА ПОВЕДЕ В РЕЗУЛТАТА.

ВТОРИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров):

1:0 Отлично начало на втората част за Димитров, който след 1 грешка печели гейма на 15.

1:1 Отличен Хаас и след гейм на 0 резултатът във втория сет е изравнен.

2:1 Много уверен гейм за Димитров, който след няколко страхотни начални удара спечели подаването си на 15.

2:2 Много солиден Томи Хаас. Гейм на 0 за германеца и резултатът във втория сет е изравнен.

3:2 Да се чуди човек как Григор изостава в резултата. Нов брилянтен гейм за българина, който продължава да няма пробив от началото на мача.

3:3 Бекхендът на Григор определено не е на висота. "Хайде Гришо" пък се чу от трибуните, където има десетина българи.

4:3 За първи път от началото на втората част Григор Димитров изпитва проблеми със спечелването на подаването си. След гейм, в който се стигна до равенство, българинът пласира два отлични първи сервиса и си гарантира успех.

4:4 Хаас изравнява резултата. Създадоха се предпоставки, че Гришо ще получи шанс за пробив, след като нашето момче поведе с 30:15. Следващите 3 точки обаче бяха за германеца и резултатът е изравнен.

5:4 Оспорван гейм, в който отново се стигна до равенство, но отново първият начален удар на Димитров направи разликата. Кратка почивка, след която Хаас ще сервира за оставане във втория сет.

5:5 Хаас също не бе особено убедителен в гейма. Германецът обаче не допусна точка за пробив и изравни резултата след гейм, в който се стигна до равенство.

6:5 Григор Димитров приключва и втория сет без пробив в подаването си. Последна пауза, след която Хаас ще сервира за място в тайбрек.

6:6 Втори тайбрек в мача. Григор Димитров имаше отличен шанс да вземе сета, но при 30:40 пропусна сетбол.

6:7 ГЕЙМ СЕТ И МАЧ - ТОМИ ХААС.ГЕРМАНЕЦЪТ СПЕЧЕЛИ СЪС 7: 3 ТАЙБРЕКА НА ВТОРИЯ СЕТ И СЕ КЛАСИРА ЗА ПОЛУФИНАЛ В ТУРНИРА.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини