Националките до 16 години завършиха трети в Румъния



02-08-2013 19:28 | Станко Димов

Националният отбор на България по тенис до 16 години зае престижното трето място в квалификационния турнир за европейско първенство, който се провежда в румънския град Куртя ди Арджеш.
 
Днес момичетата на капитана Александър Пенев направиха пълен обрат срещу домакините, за да спечелят с 2-1. За съжаление само първите два отбора се класират за еврофиналите в Швейцария следващата седмица.
 
В първата среща Елизабет Данаилова отстъпи на румънската втора ракета Юлия Ивасу с 2:6, 1:6. След това обаче Вивиан Златанова възстанови равенството, като победи Оана Гаврила с 6:2, 6:4. Във втория сет българката почти е колабирала на корта и е получавала 10 минути медицинска помощ, съобщи Пенев. Въпреки това пазарджиклийката е успяла да завърши успешно мача.
 
Решаващ за третото място се оказа мачът на двойки. В него Данаилова и Златанова спечелиха с 6:1, 6:4 срещу Ивасу и Русе.
 
"Браво на момичетата. Вивиан днес беше герой. Издържа незнайно как на сингъл, а след това с Бети играха фантастично на двойки. За съжаление пропускаме финалите", коментира Александър Пенев от Куртя ди Арджеш.
 
Девойките до 18 години завършиха шести в Мост, Чехия. Юношите в тази възраст играха в Опава, също Чехия, и са седми в крайното класиране, след като днес загубиха от Великобритания с 0-2. Юношите до 16 години играят днес срещу британските си връстници в двубой за седмото място на турнира в Трани, Италия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини