Готови сме за квалификации за СП по тенис за хора с увреждания



Готови сме за квалификации за СП по тенис за хора с увреждания
Тагове
31-07-2013 17:14

Марк Бълок, Мениджър в направление "Тенис за хора с увреждания" към Международната федерация по тенис, посети днес Българския национален тенис център "Карлсберг". Той е специален гост на Олимпиадата за хора с увреден слух, която се провежда в момента в София.

Бълок беше посрещнат от Георги Дончев, изпълнителен директор на БНТЦ. Британецът хареса базата и заяви, че тя отговаря на изискванията да бъде домакин на квалификационен турнир за Световното първенство за хора с увреждания, което и през 2014 година ще бъде в Турция.

"Вашата база е адаптирана за хора с увреждания. Ще окажем методична помощ на БФТ за подготовка на треньори. Ще поканим и ваши специалисти на семинари на ИТФ. Работим за създаването на треньори на едно по-високо ниво, за да имаме подготвени специалисти", каза още Марк Бълок.

Съпругата на мениджъра - Сам, също играе тенис за хора с увреждания. Тя също изпробва условията в центъра. Г-жа Бълок намери общи теми с държавния шампион Борис Томов и Христинка Братанова - национален координационен треньор по тенис на хората с увреждания, които също присъстваха на срещата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини