Известни са финалистите на Държавно отборно "Изида тур"



30-07-2013 12:39 | Станко Димов

Вече са определени осемте отбора финалисти в първото Държавно отборно първенство "Изида тур" по програмата на БФТ "Тенис 10". Дебютното издание на заключителния турнир ще се проведе от 9 до 11 август в Сливен, на базата на ТА "Спорт палас".

Победителят в шестте регионални състезания се класираха по право. Това са отборите на ТК "15:40" (от София), ТК "Албена" (Пловдив), ТК "Черноморец" (Бургас), ТК "Черно море-Елит" (Варна), ТК "Престиж" (Плевен) и ТК "Хасково" (регион Хасково).

Отборът домакин "Спорт палас" също ще участва, а осмият състав по решение на домакините е този на Тк "Изида" (Добрич).

Финалистите ще бъдат разделени на две групи по четири състава. Първите два се класират за полуфиналите, следващите играят за разпределение на местата от пето до осмо.

Всеки отбор се състои от минимум четирима състезатели - двама на "оранжев" корт (деца до 8 г.) и двама на "зелен" (до 10 г.) и максимум пет, като няма значение броят на момчетата и момичетата.

Във всеки двубой се играят по два единични мача на "оранжв" и на "зелен" корт. Ако след тях резултатът е 2-2, се провежда среща на двойки на "зелен" корт по правилата на ITF (без коридорите).

Идеята за отборно първенство бе приета много добре от треньорите по клубовете, малките тенисисти и техните родители.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини