Български отбори заминават за европейски първенства



29-07-2013 12:19

Тенис отборите на България до 16 и до 18 година заминават за участие в квалификационни турнири за европейските първенства. Първите два състава от всеки турнир се класират за финалните кръгове.

Първи тръгнаха националките до 16 години (на снимката), които играят от 31 юли в Куртя де Арджеш, Румъния. Капитанът Александър Пенев ще разчита на Вивиан Златанова, Елизабет Данаилова и Десислава Златева за класиране за финалите.

Пенев е последният наставник, завел български отбор до финален кръг, след като стигна до тази фаза през 2012 година с тима на момчетата до 12 години.

Юношите до 16 години ще участват в квалификацията в Трани, Италия. Петър Рангелов води със себе си Петър Андреев, Мартин Димитров и Калоян Вълчев.

Отборът на България до 18 години за юноши е с капитан Константин Георгиев и ще играе в Опава, Чехия. Тенисистите, които тръгват за там са Любомир Лещански, Габриел Донев и Алекс Мартински.

Девойките в тази възраст също участват в Чехия, но в град Мост. Илия Кушев ще разчита за добро класиране на Александра Караманолева, Виктория Бърдарова и Габриела Михайлова.

Жребият за квалификационните групи ще се тегли във вторник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини