Цибулкова най-после би Радванска и взе трофея в Станфорд



29-07-2013 09:57 | Николай Драганов

Доминика Цибулкова взе сладък реванш за четирите си поражения от Агниешка Радванска в четирите срещи помежду им до този момент, като я надигра на финала на турнира в Станфорд с 3:6, 6:4, 6:4.

Нито веднъж до този момент словачката не бе успявала да се наложи над актуалната №4 в света, като при последната им среща преди няколко месеца на финала на турнира в Сидни, Агниешка унижи съперничката си с 6:0, 6:0.

Триумфът в Станфорд е първи за 2013 година и общо трети в кариерата на 24-годишната Цибулкова. От своя страна Радванска не успя да спечели своята титла №13 и вече има 5 изгубени финала.

Полякинята бе близо до успеха в днешния мач, след като лесно взе първия сет с пробив в шестия гейм и още един при 5:3 в своя полза, но Цибулкова намери сили да се върне в мача, като един пробив във втората част се оказа решаващ.

Решителната трета част се превърна в типична за женски двубой размяна на изгубени подавания. При резултат 2:1 в полза на Радванска последваха 4 поредни пробива, като на два пъти Агниешка повеждаше с такъв, но не успяваше да затвърди.

Цибулкова спря лошата серия от начален удар и изравни за 4:4, след което успя да пробие и да поведе с 5:4. Последва маратонски гейм и цели четири спасени мачбола от Радванска, както и пропусната точка за връщане на пробива, но в крайна сметка след над два часа и половина на корта, Доминика задържа подаването си и се поздрави с успеха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини