Гаел Монфис отказа турнир заради контузия... в бицепса



28-07-2013 20:35 | The Tennis Space

Не всеки ден се случва тенисист да оттегли участието си от турнир заради контузия в бицепса, но точно това направи Гаел Монфис. Французинът няма да вземе участие на турнира Citi Open във Вашингтон, а посочената причина е именно травма в бицепса.

Бившият №7 в света достигна полуфиналите на турнира от сериите ATP 250 в Умаг през тази седмица, като загуби в тайбрека на третия сет от Фабио Фонини.

Колоритният Монфис редовно е преследван от различни травми, като е отказвал мачове и турнири, включително и от Големия шлем заради проблеми в гърба, подбедрените сухожилия, рамото, коляното, китката, стомаха... а сега и в бицепса.

Като резултат от всички тези неприятни преживявания, Монфис се намира на 56-та позиция в ранглистата. Французинът разполага с 4 трофея във витрината си, като за последно той достигна до краен успех в Стокхолм през 2011 година.

Отказ от участие във Вашингон е изпратил и испанецът Фелисиано Лопес, който отстъпи на полуфиналите в Гщаад на финалиста Робин Хаасе, като причината за неговото оттегляне засега не се съобщава.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини