Нов допинг скандал - този път с Марин Чилич



27-07-2013 13:51 | Станко Димов

Нов допинг скандал е на път да избухне в тениса, след като намиращият се под №15 в световната ранглиста Марин Чилич се е провалил на допинг теста по време на турнира в Мюнхен през април. Случаят в момента се разследва от ITF, съобщава хърватската преса.

Чилич се е провалил на тестове само 2 седмици, след като е преминал успешно тези на турнира в Монте Карло, твърди хърватски ежедневник, позовавайки се на "сигурен източник".

Според изданието повече информация ще има през следващата седмица, тъй като 24-годишният играч е изпратил своето обяснение до ITF. Авторитетен журналист от "Слободна Далмация" цитира мениджъра на Чилич Винсен Ставо, който обявява, че на този етап няма да прави никакви коментари.

Тестът на Чилил е положителен поради "непредпазливо използване на глюкоза", пише още вестника. Според него Чилич е разбрал новината по време на Уимбълдън и именно поради тази причина не се е появил на корта срещу Кени Дьо Шепе. Тогава бе съобщено, че хърватинът се оттегля заради контузия в лявото коляно.

Новината за проблемите на Чилич идва само два дни, след като ITF наказа Виктор Троицки за 18 месеца за нарушаване на анти-допинговите правила. 28-годишния сърбин е наказан заради отказа си да се яви на кръвна проба по време на "Мастърс" турнира в Монте Карло.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини