Федерер: Обикновено успявам да се справя с трудните ситуации



23-07-2013 13:04

Роджър Федерер вече се готви активно за участието си на турнира в Гщаад тази седмица. Швейцарецът не е участвал в него от 2004-а година, когато участва за последно в него.

"Наистина мина много време, но е хубаво да се завърна. Изминаха 15 години, откакто за първи път бях тук. Всеки прекаран ден в Швейцария е специален за мен, тъй като наистина обичам да играя в родината," сподели Федерер.

Преди седмица ФедЕкспрес загуби изненадващо в Хамбург от Федерико Делбонис, който е извън първите 100 в ранглистата.

"Оттук нататък е важно да взимам правилните решения и да се движа напред. Обикновено, когато нещата не се получават успявам да намеря начин да се справя с трудната ситуация и това е целта ми сега," допълни швейцарецът.

Федерер изрази желанието си да спечели някои от следващите големи турнири и това да му помогне да прогресира от сегашното си 5-о място в световната ранглиста.

"Чувствам се като вкъщи почти навсякъде, където отивам. Получавам подкрепа из целия свят, но все пак нищо не може да се сравни с това да излезеш пред родна публика," коментира Федерер, който с нетърпение очаква началото на надпреварата.

Федерер ще срещне в първия си двубой от турнира Даниел Брандс или Марко Киудинели.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини