Вавринка загря за Гщаад със скок с парашут (+видео)



Вавринка загря за Гщаад със скок с парашут (+видео)
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-07-2013 01:53 | Станко Димов

Станислас Вавринка е поставен под №2 в основната схема на турнира в Гщаад, където заедно с Роджър Федерер ще се опитат да зарадват местната публика с изцяло швейцарски финал.

Като загрявка за своето десето участие на турнира от сериите ATP 250, Вавринка осъществи доста нестандартна тренировка - скок с парашут в швейцарските планини.

"В началото на полета разговаряхме много, но с наближаването на скока спираш да говориш, защото трябва да се концентрираш", призна световният №10, който за втори път в живота прави подобен скок.

След като кацна на твърда земя благополучно, Вавринка добави: "Беше невероятно изживяване. Разбира се, преди да се хвърлиш от висините си доста нервен, но когато веднъж напуснеш самолета, чувството е страхотно."

Вавринка има един финал в Гщаад - през 2005 година, който губи от Гастон Гаудио. Във втория кръг на започващия утре турнир той ще срещне Даниел Химено Травер или Кени де Шепер.

По-късно през същия ден, Вавринка се присъедини към Хуан Монако, Пол-Анри Матио и миналогодишният шампион Томас Белучи, за да раздаде автографи на традиционното откриване на надпреварата.

Поставеният под №4 Хуан Монако, който е в частта на Роджър Федерер пък ще играе за първи път в швейцарския град. "Не знам защо чак сега идвам тук. Мястото е много красиво, хората са приятелски настроени, хотелът е чудесен. Щастлив съм, че най-после ще играя на този турнир", коментира аржентинецът.

ВИДЕО ОТ СКОКА ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини