Федерер: Няма да търся оправдания, той бе по-добър



20-07-2013 19:55

Роджър Федерер призна, че неговият съперник Федерико Делбонис е бил по-добър и заслужено го е победил в полуфиналите на турнира в Хамбург.

"Мисля, че той бе по-добър от мен днес. И двата сета можеха да се развият и в моя полза, така че съм разочарован. В края на мача започнах да се чувствам по-добре на корта, но бе късно. Не успях да си създам достатъчно шансове, за да взема превес над него," коментира ФедЕкспрес.

Той отчете, че условията на игра спрямо предишния му мач от нощната сесия са били доста по-различни, но не иска да използва това като оправдание.

За ФедЕкспрес това бе нова загуба от играч извън първите 100 в ранглистата, след като той допусна такава и на Уимбълдън от Серхий Стаховски.

Той не пожела да си търси оправдание за поражението във факта, че вече играе с нова ракета. "Не мисля, че случилото се е свързано с новата ми ракета. Беше трудна седмица като цяло. Доволен съм, че изиграх няколко мача. Разочароващо е, че утре няма да мога да се боря за титлата, но подобни загуби се случват от време на време.

"Прекарах наистина добре в Хамбург, а централният корт тук ми носи наистина позитивни спомени. Все пак изиграх няколко добри мача тук," обясни още той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини