Цветана Пиронкова срещу Андреа Гамис (гейм по гейм)



16-07-2013 14:33 | Станко Димов

Цветана Пиронкова срещу Андреа Гамис, коментар на мача гейм по гейм.

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Гамис)

1:0
Гамис печели подаването си и открива резултата в двубоя. Срещата се играе пред полу-празни трибуни на Корт №1 в Бостад.

1:1 Цвети Пиронкова изравнява резултата с лекота, като спечели гейма си за около минутка.

2:1 Много дълъг гейм, в който Цвети Пиронкова пропусна 3 възможности за пробив. Гамис "се опита да помогне" на нашето момиче, като записа поредица двойни грешки, но в крайна сметка 299-ата в света съумя да спаси подаването си.

3:1 Андреа Гамис поведе с 40:30 и след форхенд в мрежата от Пиронкова реализира първата си точка за пробив в двубоя, като повежда с 3:1 гейма.

4:1 Лоши новини за Пиронкова, тъй като младата венецуелка затвърди пробива и се доближава само на два гейма от успех в първия сет.

5:1 ОЩЕ ЕДИН ПРОБИВ ЗА ГАМИС и първият сет изглежда е към края си. Цвети допуска твърде много грешки, както от форхенд, така и от бекхенд. От другата страна на мрежата младата латиномариканка играе прилично, като връща почти всяка топка в полето на българката.

6:1 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА АНДРЕА ГАМИС. За жалост много слабо представяне на Пиронкова от началото на двубоя.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Пиронкова):

0:1
Ужасяващата серия на Цвети продължава. Андреа Гамис започва с пробив и във втория сет. Пиронкова трябва спешно да промени нещо в играта си, ако иска да остане в турнира.

0:2 Какво се случва с Пиронкова? Гамис спечели 7-и пореден гейм на сметката си и затвърждава с лекота ранния пробив във втория сет. Цвети показа нерви, като след една от много си грешки направи гримаса на разочарование.

0:3 ОЩЕ ЕДИН ПРОБИВ ЗА ГАМИС, която си прави каквото поиска с Пиронкова. Нашето момиче сякаш няма никакво желание за игра в днешния ден.

Пиронкова получава медицинска помощ. Българката явно има физически проблем, като след лекарската намеса се завръща на корта.

0:4 Още един гейм на сметката на Гамис. Положението за Цвети Пиронкова не е никак розово.

1:4 Най-накрая! Цвети Пиронкова взима подаването си и се разписва във втория сет. Край на серията от 9 поредни гейма на сметката на Гамис.

2:4 Втори пореден гейм на сметката на Пиронкова. Цвети първоначално поведе с 40:15, но позволи на Гамис да стигне до равенство. Последва нов брейк-пойнт, който този път бе реализиран.

3:4 Трети пореден гейм за Цвети. Българката започна с пасив 0:30, но спечели 4 последователни точки и взе подаването си. Пробивът вече е само един в полза на Гамис.

3:5 Андреа Гамис прекъсва серията от 3 последователни гейма за Пиронкова и принуждава българката да сервира за оставане в мача.

3:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - АНДРЕА ГАМИС. ВЕНЕЦУЕЛКАТА ОСЪЩЕСТВИ ОЩЕ ЕДИН ПРОБИВ И ПЕЧЕЛИ МАЧА. СРАМНА ЗАГУБА ЗА ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини