Федерер: Имам нужда да натрупам увереност преди US Open



15-07-2013 21:59

Роджър Федерер сподели, че с огромно нетърпение очаква старта на турнира в Хамбург, където той е четирикратен шампион. Швейцарецът не е играл от Уимбълдън насам, където претърпя ранна загуба.

"Решението да участвам го взех още в деня след Уимбълдън. Още тогава започнах да обмислям какво е нужно да направя. Дали имам нужда от повече тренировки? Или да играя повече мачове? Тъкмо това смятам да сторя," обясни Федерер, който ще играе в Хамбург за първи път от 2008-а година.

"Спомням си, че за първи път попаднах в топ 10 след турнира в Хамбург през 2002-а. Това няма как да го забравя, защото бе моя мечта. Винаги ми е било приятно да играя на този турнир. Имам нужда да спечеля няколко турнири, за да натрупам увереност за сезона на твърди кортове," допълни още той.

Федерер разкри, че е поздравил лично Анди Мъри за историческия му триумф на Уимбълдън. "Пратих му съобщение. Щастлив съм за него. Той бе доста постоянен. Миналата година му бе много силна с триумф на Олимпийските игри, финал на Уимбълдън и титла от US Open."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини