Фонини с първа титла в кариерата си след успех в Щутгарт



14-07-2013 19:19 | Николай Драганов

Фабио Фонини спечели първата титлата в своята кариера, след като успя да измъкне трудна, но много сладка победа над "домакина" Филип Колшрайбер с 5:7, 6:4, 6:4 на турнира от сериите ATP 250 в Щутгарт.

 

По този начин италианецът се превръща във втория тенисист за днес, който успява за първи път да вкуси от крайния успех в турнир от ATP, след като преди няколко часа това стори и Карлос Берлок.

 

За 26-годишният Фонини това бе трето класиране на финал, като в предишните два случая, отново на клей кортове, той оставаше на стъпка от трофея. От своя страна Колшрайбер има шест изгубени финала, но и четири спечелени.

 

Това бе трети сблъсък между двамата и първа победа за италианеца, който се намира с три позиции зад днешния си съперник под №35 в света. 

 

Фабио Фонини ще добави 230 точки към своя актив, тъй като по това време през миналата година спечели едва 20 от достигането си до втори кръг в Умаг (Хърватия). Това означава, че италианецът ще изпревари нашия Григор Димитров, който в момента има точно 20 пункта повече в ранглистата. 

 

По всяка вероятност Фонини ще се изкачи до №25 в света, а победата днес ще му донесе както 74 000 евро от наградния фонд, така и чисто нов Mercedes-Benz A 45 AMG от генералния спонсор на турнира в Щутгарт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини