Родик няма да гледа на живо US Open 2013



Родик няма да гледа на живо US Open 2013
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-07-2013 16:18 | Николай Драганов

Последният американец, който е успявал да спечели титлата от Откритото първенство на САЩ Анди Родик обяви, че няма да гледа от трибуните тазгодишното издание на надпреварата.

 

Преди точно 10 години Родик триумфира с трофея от US Open, след като на финала надигра с 3:0 сета Хуан Карлос Фереро. Това си остана и единствената титла от Големия шлем за сърцатия американец, който игра още един финал в Ню Йорк през 2006 година, но загуби от Роджър Федерер.

 

Швейцарецът го лиши и от още поне три титли от Уимбълдън, съответно през 2004, 2005 и 2009 година, когато неизменно го побеждаваше на финалите в Лондон.

 

Именно по време на миналогодишното издание на US Open пък Анди Родик обяви своето оттегляне от тениса. Последният му мач се оказа поражение от Хуан Мартин дел Потро в четвъртия кръг на турнира.

 

"Не зная дали някога ще имам нужда да отида на трибуните, за да гледам на живо мачовете", коментира Родик. "Мисля, че мога да наблюдавам и от дома си. Със сигурност някой ден ще се върна на трибуните, но в момента да гледам на живо някой турнир, е последното нещо, което попада в приоритетите ми", отсече Анди.

 

Донякъде тези думи противоречат на онези, които големият американец произнесе след въпросния мач с Дел Потро. Тогава със сълзи на очи Родик заяви:

"От дете за мен бе истинско щастие просто да седна на трибуните, да гледам мачовете и да виждам как големите шампиони идват и си отиват. Обичам всяка минута, прекарана тук. Изминах дълъг път на падения и възходи, на велики моменти.

"Оценявам дълбоко вашата подкрепа през целия този път. Много пъти не е било лесно и наистина ви благодаря, обичам ви с цялото си сърце. Надявам се един ден да се върна и да се видим отново."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини