Джокович: Бях напълно изтощен след полуфинала с Дел Потро



07-07-2013 21:41

Новак Джокович разкри, че е бил напълно изтощен преди днешния финал на Уимбълдън срещу Анди Мъри. В полуфиналите той имаше нужда от 4 часа и 43 минути, за да се справи с Хуан Мартин дел Потро и това се е оказало фатално за амбициите му.

Ноле не успя да се противопостави на Мъри и загуби в три сета като направи цели 40 непредизвикани грешки.

"Да, този мач наистина ми се отрази. Не искам да търся оправдания, но все пак преди това играхме близо пет часа. Бил съм в подобна ситуация и преди. Във важните моменти нямах достатъчно сили," разкри той.

"Това е животът, трябва да продължа напред. Днешният двубой също бе доста дълъг като за три сета. В крайна сметка Мъри бе по-добър във важните моменти," допълни Ноле, който не бе губил с 3:0 сета на Уимбълдън от 2010-а.

"За да спечеля бе нужно да играя по-добре в решителните моменти. Нямах нужното спокойствие. Вярвах, че мога да обърна, но когато не съм на върха на възможностите си, няма как да победя в такъв мач.

"Анди направи някои изключителни удари. Той сякаш бе навсякъде по корта. Той игра фантастичен тенис, няма съмнение. Напълно заслужи да спечели," коментира още Джокович.

Световният номер 1 не си позволи да критикува публиката, която на моменти бе настроена срещу него. "Атмосферата бе невероятна за него. За мен не чак толкова. Но това бе напълно очаквано. Уимбълдън е най-важният турнир в света и особено за местната публика, когато играе британец."

Джокович отново не скри, че двамата с Мъри са добри приятели и се познават още от 11-годишна възраст. Те двамата участваха и в три от последните четири финала на турнири от Големия шлем.

"Поздравих го. Той бе по-добър и заслужи да победи. Видно е, че Мъри става все по-добър. Спечели US Open, олимпийско злато, а сега и Уимбълдън.

"Той сякаш разбра какво е нужно, за да печели най-големите мачове. Предполагам Иван Лендъл му е помогнал с опита си. Те са добър отбор," коментира още Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини