Ясен е първият четвъртфинален дуел на Уимбълдън



01-07-2013 15:52 | Станко Димов

Първият четвъртфинален сблъсък в схемата при дамите на Уимбълдън 2013 вече е ясен. Една срещу друга във вторник ще се изправят Петра Квитова и Кирстен Флипкенс. Това стана факт, след като двете спечелиха двубоите си от IV кръг в турнира.

Първа това стори шампионката от 2011-а година Петра Квитова. Чехкинята, която е поставена под №8 в схемата, се наложи със 7:6 (5), 6:3 над испанката Карла Суарес Наваро. Квитова сервираше за първия сет при 6:5, но допусна да бъде пробита на 0.

В тайбрека левичарката загуби 4 поредни точки за 3:4, но успя да се мобилизира и в крайна сметка се наложи със 7:5 точки. Във втория сет Квитова проби за 4:2, след което до края не допусна изненада и подпечата оставането си в турнира.

Карла Суарес Наваро пък напуска надпреварата с високо вдигната глава, тъй като стана първата испанка от 2001-а година насам, която достига до втората седмица на турнира.

По подобен начин се разви и двубоят на Кирстен Флипкенс, която се наложи със 7:6 (2), 6:3 над Флавия Пенета. По този начин белгийката, която точно преди 10 години спечели титлата от Уимбълдън при юношите, за първи път в кариерата си ще играе на четвъртфинал в турнир от Големия шлем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини