Ник Болетиери: Джокович е най-завършеният играч в историята



24-06-2013 14:45

Известният американски треньор Ник Болетиери се изказа изключително ласкаво за качествата на световния номер 1 Новак Джокович.

Опитният специалист счита, че сърбинът няма никакви слаби места в своята игра и вероятно е най-завършеният състезател в историята.

"В момента Новак отново се завръща на победния път. Като погледна назад в историята на тениса, не вярвам че има друг, който притежава умения като тези на Джокович.

"В неговата игра не могат да се открият недостатъци. Движението му по корта, психиката му, ретурът, сервисът... Цялостно погледнато всеки играч има слабост, но не и той. Вероятно Джокович е най-завършеният играч, който съм виждал за повече от 60 години," убеден е Болетиери.

Американският треньор също така се съмнява, че Роджър Федерер отново ще спечели Уимбълдън, освен ако не промени тактиката си.

"Вярвам, че Роджър Федерер може отново да спечели този турнир, но ако излиза по-често на мрежата. В днешно време той няма големи шансове с бекхенд с една ръка срещу останалите, които го изпълняват с две.

"Освен това в днешно време топката дори и на тревните кортове отскача повече и това не е в полза на Федерер," анализира още Болетиери.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини