Уилямс може да спечели над 20 титли от Шлема, прогнозира Навратилова



24-06-2013 09:03 | Николай Драганов

Серина Уилямс има шанс да доближи или дори да задмине по титли от Големия шлем легендарната германка Щефи Граф. Това е мнението на Мартина Навратилова, която от своя страна разполага с 18 от най-престижните отличия в света на тениса.

 

Към момента Уилямс разполага с 16 титли, но се намира в изключителна форма и изглежда суперфаворит за предстоящия Уимбълдън. 

 

"Серина може да си остане с 16 трофея от Големия шлем, ако счупи пръст или крак утре. В противен случай тя има всички шансове да спечели 20 и повече титли, стига да е здрава", заяви Навратилова.

 

"Може да добави още 2 през тази година, с което ще изравни мен и Крис Евърт, а на следващата година да се доближи до Щефи Граф, която има 22", прогнозира чехкинята.

 

"Уилямс е на 31, но е млада, защото не е играла толкова много мачове заради контузии и така нататък. Тя е свежа и много уверена. Побеждава повечето от противниците си още преди да е излязла от съблекалнята", завърши коментара си Мартина Навратилова.

 

В първи кръг на започващия днес Уимбълдън, Серина се изправя срещу световната №92 Манди Минела, а двубоят е утре. Американката е печелила надпреварата в Лондон цели пет пъти до този момент - през 2002, 2003, 2009, 2010 и 2012 година. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини