Федерер за жребия: Развълнуван съм, ще бъде тежко за всички



22-06-2013 11:55 | Николай Драганов

Шампионът от Уимбълдън Роджър Федерер ще стартира през следващата седмица защитата на своята титла в най-стария тенис турнир в света, а жребият определи Роджър да срещне своя голям съперник през последното десетилетие Рафаел Надал още на четвъртфинал.

 

Това стана възможно, тъй като Рафа е поставен под №5 в схемата, но поне ако се вярва на думите на швейцареца, той не се притеснява от подобен сблъсък.

 

"Ако се стигне до четвъртфинал с Рафа, това ще бъде страхотно. Много съм развълнуван. Имали сме някои велики мачове тук в миналото", коментира Федерер.

 

Победителят от този мач пък по всяка вероятност ще се изправи срещу миналогодишния финалист Анди Мъри, който също попадна в тази част на схемата. 

 

"Когато искаш да спечелиш този турнир, трябва да победиш най-добрите. Не е лесен жребий за мен, не е лесен за Рафа, не е лесен и за Анди. Винаги ще бъде много трудно да спечелиш Уимбълдън, не е като да се разходиш в парка", категоричен бе той.

 

Роджър и Рафа имат 10 мача на турнири от Големия шлем един срещу друг, но това ще бъде първата им среща на четвъртфинал на подобно ниво. Испанецът е спечелил осем от тези десет сблъсъка, както и последните шест поредни такива.

 

Единственият позитивен факт е, че тези две победи идват именно в Лондон. Рафа обаче надигра Роджър при последния им сблъсък на Уимбълдън - финалът през 2008-ма година, който е считан за един от най-великите мачове в цялата история на тениса.

 

Що се отнася до всички сблъсъци двамата най-успешни активни състезатели, Рафа също има повече от солидна преднина. Матадора е спечелил 20 от 30-те им мача, а за последно буквално отнесе Федерер на финала на "Мастърс 1000" турнира в Рим с 6:1, 6:3.

 

ЖРЕБИЙ ЗА УИМБЪЛДЪН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини