Джон МакЕнроу: Надал трябва да е поставен в топ 4 на Уимбълдън!



19-06-2013 00:03

Легендата Джон МакЕнроу се обяви затова Рафаел Надал да бъде поставен под номер 4 на Уимбълдън, независимо от сегашната му позиция в ранглистата.

Според МакЕнроу ще бъде "тотално погрешно" Надал да под номер 5 в основната схема. Подобно нещо ще значи, че той може да играе с Новак Джокович, Роджър Федерер или Анди Мъри още на четвъртфинал.

Според класацията на АТР в момента Надал е пети зад сънародника си Давид Ферер, който победи във финала на "Ролан Гарос".

"За мен няма никакво съмнение, че той трябва да бъде поставен в топ 4. Все пак Уимбълдън е единственият турнир от големите четири, в който се правят промени при поставените.

"Не знам каква точно формула използват там, но е очевидно според мен, че той трябва да бъде сред първите четирима. Не е е правилно той да играе в четвъртфиналите с Джокович, Мъри или Федерер по мое мнение," смята американецът.

МакЕнроу също така не очаква Надал да успее да спечели едновременно "Ролан Гарос" и след това Уимбълдън. Според него той ще бъде емоционално изтощен от триумфа в Париж и това може да му попречи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини